Precies zoals een Sauvignon Blanc hoort te smaken, geweldig knisperend in je mond.
Puklavec Family Wines, Jeruzalem Ormož, Slovenië
Klik hier voor de wijntechniekGoudgele kleur. Klassieke indringende tonen (geel fruit, exotisch en amandel) In de mond: pikant, geconcentreerd, tonen van gedroogd fruit (abrikozen, exotisch fruit), geconcentreerd en complex.
Goede combinatie met gebakken ganzenlever met fruit en zoete componenten, harde kazen met compôte of blauwaderkazen. Daarnaast een perfecte combinatie met warme bereidingen van chocolade met glazuur of caramel en romige desserts met chocolade en noten, zoals brownies.
Klik hier voor de wijntechniek
Zeer geschikt als aperitief, bij zomerse salades met rauwe groenten, rauw, gekookt en licht gegrilde schaal- en schelpdieren met citrus en gekookte en gegrilde visgerechten met vinaigrette. Ook goed bij gekookte frisse groenten, als asperge en venkel en rauw en gedroogde charcuterie.
Rocca dei Forti, Piëmonte, Italië
Klik hier voor de wijntechniek
Door de druiven niet helemaal te laten uit vergisten blijft een natuurlijk restzoet behouden. Fonkelend bramenrode kleur. Zoetsappige aroma’s stuiven uit het glas van bramen, rijpe bosaardbeien, framboos met op de achtergrond een lichte kruidigheid. Een natuurlijk frisse zuurgraad geeft de mediumvolle, zoetige smaak een mooi tegenwicht. Verfrissende afdronk met een accent op zwart fruit.
Als aperitief, maar ook als dessertwijn bij frisromige desserts (vers fruit met ijs), koude en warme bereidingen van rood en zwart fruit, fruitbavarois en warme bereidingen als Tarte Tatin.
Weingut Grenzhof-Fiedler, Burgenland, Oostenrijk
Klik hier voor de wijntechniek
Domaine Drouet, Loire, Frankrijk
Klik hier voor de wijntechniek
Château Cap de Fouste, Languedoc & Roussillon, Frankrijk
Klik hier voor de wijntechniek
Weingut Grenzhof-Fiedler, Burgenland, Oostenrijk
Klik hier voor de wijntechniek
Reuter Dusemund, Mosel, Duitsland
Klik hier voor de wijntechniek
Reuter Dusemund, Mosel, Duitsland
Klik hier voor de wijntechniek
Bernhard Eifel, Mosel, Duitsland
Klik hier voor de wijntechniek
Weingut Ernst Bretz, Rheinhessen, Duitsland
Klik hier voor de wijntechniekWeingut Grenzhof-Fiedler, Burgenland, Oostenrijk
Klik hier voor de wijntechniek
Welschriesling staat bekend om de goede zuren en aromatische karakter. Geuren en smaken van rijp wit fruit met de welbekende onderliggende zuurgraad. Perfect in balans en daardoor zeer gastronomisch!
Goede combinatie met frisse desserts met vers fruit, koude bereidingen van orgaanvlees, roodbacterie kazen en (half) harde kazen met compôte. Ook mooi met warme bereidingen van rijp fruit als Tarte Tatin.