Wijnkaart

Een goed samengestelde en opgebouwde wijnkaart is van groot belang voor je horecaonderneming. Of je nu vier wijnen aanbiedt of een complete wijnbijbel, onze ervaren sommeliers en wijnspecialisten staan klaar om ook jou hierin te assisteren.

 

EEN WIJNKAART SAMENSTELLEN

Een goede wijnkaart bestaat uit meer dan alleen een goede wijnselectie. Een goede wijnkaart, hoe groot of klein deze ook is, is overzichtelijk en begrijpelijk voor zowel personeel als de gasten. Het zorgt ervoor dat de gast sneller een tweede glas (of fles) besteld, dat het personeel gemakkelijk kan upsellen en het rendement voor het bedrijf optimaal is. De psychologie achter het indelen van de wijnkaart is dan ook van groot belang. Welke wijnen plaats je bovenaan de kaart? In welke volgorde plaats je de wijnen? Hoe bouw je de prijzen op? Dit alles bepaald hoe goed jouw wijnkaart is én hoe goed deze verkoopt.  

Met behulp van ons uitgebreide smaakprofielenconcept geven onze sommeliers advies hoe je dit kunt bereiken. Werken met dit concept zorgt namelijk voor duidelijkheid bij zowel personeel als de gast. Zo zorgen wij ervoor dat de omzet en het rendement in wijn met minimaal 20% stijgt.

 

PERSOONLIJK ADVIES OP MAAT

Dankzij onze ervaring in diverse horecaondernemingen, begrijpen wij dat een wijnkaart bij ieder bedrijf anders is. De opbouw, wijnselectie, prijzen, je gehele wijnkaart is afhankelijk van het type bedrijf, je type gasten, de regio waar je gevestigd bent, je bedrijfsvisie en de stijl van de keuken. Het spreekt voor zich dat onze sommeliers dit altijd eerst uitvoerig bespreken, voor we ons advies geven.

Benieuwd of er verbeterpunten zijn in jouw wijnkaart of wil je de kaart helemaal (op)nieuw laten samenstellen? Neem contact op met onze sommeliers.

  

Lees hier meer over onze trainingen voor het personeel; om het werken met de wijnkaart en alles wat daarbij komt kijken, te optimaliseren.

★ Waarom DareWines?

Let customers speak for us

106 reviews
63%
(67)
23%
(24)
9%
(10)
2%
(2)
3%
(3)
h
Primitivo
henk tenk
Goed!

Lekkere wijn, makkelijk van smaak maar ook vol van smaak. Niet te scherp.

4/6 getest

Goede morgen,

Tot op heden hebben wij 4 wijnen mogen opdrinken.
Alle 4 kwalitatief goede wijnen en heerlijk wijn-spijs advies.
Tot op heden is de Colle Sori appassimento bij iedereen in de smaak gevallen en deze wordt dan ook zeker nog een paar doosjes besteld.
De andere 3 zijn niet echt onze smaak.

Nog 2 te gaan… ben benieuwd.
Het concept van de doos - home tasting, zeg maar - is in ieder geval heel erg leuk.

Zodra jullie iets van een wijncursus/training hebben, laat het me aub weten.

Groet,

Jos

Heerlijk frisse wijn

H
Pinot Noir 'Wooded'
Hans Van Brakel
Top wijntje

Lekkere reuk en volle smaak

G
Chardonnay Reserva
Ger Henkelman

Chardonnay Reserva