Lekkere witte wijn alleen mis je de bubbels. Je mag verwachten dat er meer bubbels in zitten.
Goede en snelle levering.
Was de eerste bestelling maar er volgen er zeker meer!
Als sommeliers denken wij in smaakprofielen in plaats van in druivenrassen.
Deze unieke denkwijze, onze enorme wijnkennis én ervaring in de top gastronomie hebben wij samengebracht in het smaakprofielenconcept.
Met dit concept geven wij handvaten voor een betere wijn en wijn-spijs beleving. Het is voor iedereen begrijpelijk, ongeacht het opleidingsniveau en voorkennis. Bedrijven die ermee werken maken een aantoonbare omzet- en rendementsverhoging in wijn mee.
Het smaakprofiel van een wijn wordt mede bepaald door de herkomst van de druiven, de vinificatiemethode van de wijn en de wijnbehandeling. Dit smaakprofiel is te herkennen door de verschillende basissmaken, het mondgevoel en het smaakgehalte van de wijn. Na het bepalen van het smaakprofiel, kun je de wijn vervolgens koppelen aan type gerechten, een type wijnglas en een bepaalde serveertemperatuur. Ieder element kun je aan elkaar verbinden, wat samen zorgt voor een ultieme wijn en wijn-spijs beleving!
De ultieme smaakervaring van wijn begint bij de juiste temperatuur. Te koude of te warme temperaturen hebben namelijk invloed op deze smaak. Met behulp van het smaakprofiel van een wijn kunnen we de ideale serveertemperatuur bepalen. Zo zorgen we voor een optimale wijnbeleving.
De vorm van een wijnglas kan het smaakprofiel van een wijn zowel complementeren als geheel veranderen. Het smaakprofiel zelf is bepalend voor het meest geschikte glas om je wijn in te serveren. Zo kun je genieten van de wijn zoals de wijnmaker dit bedoeld heeft.
In het combineren van wijn en spijs is het zaak te kijken naar het type product, de bereidingswijze hiervan en eventuele smaaktoevoegingen. De smaak van een zeker product wordt vooral bepaald door de bereidingswijze hiervan. Daarbij kunnen smaaktoevoegingen, als sauzen en kruiden, de smaak ook aanpassen. Door het koppelen van deze elementen aan het smaakprofiel van wijn creëren wij een methode om wijn en spijs te combineren die voor iedereen begrijpelijk is.