Dare Wines Masterclasses

MASTERCLASS WIJN & SPIJS

Deze smaakfactoren zorgen ervoor dat bij het combineren van wijn en gerecht er goede overeenkomsten zijn tussen ‘het mondgevoel’, ‘het smaakgehalte’ en de structuur. De sterrensommeliers van Dare Wines zijn gespecialiseerd op het gebied van Wine tasting. Of je nu een fijnproever of een genieter bent, tijdens leerzame masterclasses leren wij je door de ogen van de beste sommeliers van Nederland, de belangrijkste smaakfactoren van wijn te vertalen in smaak én naar het gerecht. Daag jezelf uit en stap in de wondere wereld der sommeliers; leer de verschillende vinificatie methoden van wijn (hoe wordt wijn gemaakt), het technisch & analytisch wijn proeven, én last but not least, proef unieke en verrassende wijn spijs combinaties.

Tijdens onze masterclass wijn-spijs zullen verschillende gerechten worden geproefd, waarbij telkens verschillende wijnen geserveerd zullen worden. Bij elk gerecht wordt een passende combinatie gecreëerd tussen de wijn en het gerecht en een combinatie waarbij de smaakfactoren zullen botsen met elkaar. Er wordt geleerd om de belangrijkste smaakfactoren van wijn te vertalen naar het gerecht.


MASTERCLASS 'WERKEN MET WIJN'

Een Masterclass om te ontdekken hoe wijnen geproefd moeten worden en hoe wijn en gerecht te combineren zijn. Tijdens deze masterclass krijg u uitleg waarom een wijn goed past bij een gerecht. Deze unieke masterclass wordt gegeven door Topsommeliers Michael Daals & Mitchell Ligthart. De volgende onderwerpen zullen tijdens deze masterclass aan bod komen:

> Technisch en analytisch leren proeven van wijn.
> Op welke temperatuur wordt de wijn geschonken?
> Welke wijn wordt in welk glas geserveerd?
> Moet de wijn gekaraffeerd of gedecanteerd worden? 

 


MASTERCLASS 'GASTVRIJHEIDSTRAINING'

Het gevoel van welkom zijn en persoonlijke aandacht. Een onuitputtelijke grondstof, het kost geen geld en is altijd ruimschoots op voorraad. Altijd beschikbaar en oproepbaar; 24/7. Het managen en organiseren van service en gastvrijheid met als uitkomst; een glimlach en betrokken klanten. In deze masterclass leren wij de cursisten beter te communiceren en een relatie op te bouwen met uw gasten. Door middel van theorie en praktijk gerichte situaties leren de cursisten uw gasten het gevoel van welkom zijn. Een masterclass om te ontdekken waarom het belangrijk is om uw gastvrijheid te optimaliseren. Deze unieke masterclass wordt gegeven door Michael Daals. (Michael Daals; in 2010 genomineerd voor beste gastheer van Nederland en België (Saissonier). De volgende onderwerpen zullen tijdens deze masterclass aan bod komen:

> Het onbewuste verwachtingspatroon van uw gast
> Lichaamshouding, begroeting en vriendelijkheid
> Relatie opbouwen met uw gasten
> Toegevoegde waarde leveren.

Na afronding van de masterclass Gastvrijheidstraining ontvangt u een certificaat van deelname.


VRAGEN

Schroom niet! Wij denken graag mee met de invulling van een masterclass (kan op elke gewenste locatie), een proefavond of een andere invulling. Volledig conform persoonlijke wensen. Neem contact met ons op via onze website, of via ons algemene telefoonnummer: +31 (0) 13 59 09 101, of stuur een mail naar info@darewines.nl voor persoonlijk advies.