Lekkere witte wijn alleen mis je de bubbels. Je mag verwachten dat er meer bubbels in zitten.
Goede en snelle levering.
Was de eerste bestelling maar er volgen er zeker meer!
Toscane vormt het bruisende wijnhart van Italië. De regio bevindt zich aan de kust in noordoost-Italië. Het bergketen, de Apennijnen en de Tyrrheense Zee vormen de natuurlijke begrenzing. De belangrijkste steden in Toscane, Florence, Siena en Pisa, kennen een rijke historie en cultuur met ontelbare kunstschatten. Toscane is van grote invloed geweest op de culturele ontwikkeling in Europa. Het gebied straalt een voorname rijkdom uit. Jaarlijks trekt het een groot aantal bezoekers van zowel wijn- als cultuurliefhebbers. De grond bestaat uit galestro (een stenige leisteem bodem met mergel), keien en leisteen. De regio profiteert van de zachte lucht die vanaf de Tyrreense Zee binnenkomt en van de bescherming van de Tosco-Emiliaanse Apennijnen. De winter is gematigd, de zomer warm en de lente en herfst regenachtig. Het mooie landschap met rijen cipressen kent veel idyllische dorpjes gelegen op glooiende heuvels. Romantische vissersdorpjes kleuren de kust. In de lente bloeien er fonkelrode klaprozen. Gedurende de zomer, zijn de uitgestrekte velden gevuld met zonnebloemen. De herfst kleurt alles warm met roodbruin en okertinten. Rond deze periode zijn de druiven rijp en klaar om geoogst te worden. Toscane is diepgaand door de wijnbouw beïnvloed. Ongeveer 1/5 van de cultiveerbare bodem is met wijnstokken beplant.
De bekendste wijnen uit Toscane zijn Chianti, Morellino di Scansano, Rosso en Brunello di Montalcino en de Vino Nobile di Montepulciano. Poggio Capponi voert deze natuurlijk ook, naast een rijke, complex maar zeer gewaardeerde Chardonnay 'Sovente'.
Fattoria di Poggio Capponi, Toscane, Italië
Goed te combineren met gegrild, gebakken of geroosterde vis (bv. àla Meunière), ovengegaarde vis met rijke saus en gebakken schaal- en schelpdieren gegratineerd. Ook goed met gegrild witvlees en gebakken of gefrituurde zwezerik met rijke sauzen en gegrilde en ovengegaarde groenten. Ook crèmesoepen en rijke salades met warme bereidingen met vis en gegrilde groenten doen het goed. Probeer ook eens met pittige witschimmel kazen.
Fattoria di Poggio Capponi, Toscane, Italië
Zeer uitbundige neus vol met rijp fruit. Complexe wijn, met verse aangename smaak van bramen fruit met diverse laagjes van secundaire smaken zoals cederhout en pruimen. Vol en breed in de smaak. Hele rijke Chianti!
Goed met langzaam gegaarde vlees en stoofgerechten met kruidige tonen, gekruide BBQ gerechten en gebraden gevogelte, zoals patrijs, met stevige (port) saus. Ook goed te combineren met gebakken of gegrilde lamsrug, haas, zadel, bout en Iberisch varkensvlees met stevige sauzen en krachtige, harde kazen met compôte.