Lekkere witte wijn alleen mis je de bubbels. Je mag verwachten dat er meer bubbels in zitten.
Goede en snelle levering.
Was de eerste bestelling maar er volgen er zeker meer!
Het Champagne huis Jacques Defrance is gevestigd in de subregio Aube-en-Champagne in het hart van de Côtes des Bar. Het wijnhuis dateert uit 1867 en is nu in handen van Christophe Defrance, de vierde generatie. De familie Defrance heeft in de 60er jaren een grote kwaliteitssprong gemaakt. In 1991 volgde een grote investering met de aanbouw van een nieuw pand, waarin een wijnkelder met moderne kelderapparatuur, inclusief bottellijn en opslagruimte is geïnstalleerd.
Les Riceys is een pittoreske dorp gelegen aan de voet van de heuvels. Net buiten het dorp liggen de wijngaarden op hellingen met een ligging op het zuiden en zuidoosten. De beschutte ligging, omgeven door bossen, draagt bij aan een optimale rijping van de druiven. De totale aanplant bedraagt 10 hectare met aanplant van: 85% Pinot Noir, 10% Chardonnay en 5% Pinot Meunier. De bodem bestaat voornamelijk uit kalk en fossielresten. Volgens Jacques DeFrance kent de bodemsamenstelling veel overeenkomsten met die van Chablis. Niet zo verwonderlijk aangezien de regio op circa 50 kilometer afstand ligt van Chablis.
Les Riceys is het enige dorp dat drie specifieke herkomstgebieden telt:
1. Champagne, 2. Rosé des Riceys (stille wijn), een specialiteit en uniek in het champagnegebied én 3. Coteaux Champenois (stille wijn wit of rood).
Champagne heeft het strengste klimaat van alle Franse wijngebieden. Niettemin worden hier wijnen geproduceerd die overal ter wereld bekendheid genieten. Het is de meest noordelijke wijnstreek van Frankrijk. De wijnbouwers nemen ieder jaar aanzienlijke risico’s en het gevaar van vorst is altijd aanwezig. In de goed onderhouden wijngaarden staan daarom in het voorjaar kleine kacheltjes om de wijnranken warm te houden.
De champagne van Jacques Defrance zijn kwalitatief zeer goed en daarbij mooi geprijsd. Ze zijn toegankelijk en evenwichtig. Vooral de Brut met zijn zachte fruit en ingetogen zuurgraad komt vrij zacht en fruitig over. De stijl is minder strak dan de meeste champagnes, waardoor hij goed aanslaat bij de 'beginnende' champagnedrinker en om die reden ook heel goed past op menig wijnkaart. Maar natuurlijk ook voor de ervaren champagneliefhebber is de 'Brut van Jaqcues' voor elk moment een aanwinst.
Jacques Defrance, Champagne, Frankrijk
Geschikt als aperitief, bij rijke salades met gebakken vis, gevogelte of witvlees, gekookte schaal- en schelpdieren met frisse kruiden en gegrilde visgerechten met een rijke saus. Ook goed bij gekookte en gegrilde rijpe groenten, als pompoen en biet, en rauw en gedroogde charcuterie.