Wat n heerlijke rosé...zacht. drinkt soepel weg. Aanrader...in n mooie fles!
Zeer goede wijn en lekker om bij alles te drinken .
En snel geleverd.
Wat een heerlijke wijn is dit.. 100% genieten.
Snel geleverd ook, helemaal top!
De wijngaarden van Attika zijn de oudste en meest historische van Griekenland. Attika ligt als het ware in een grote enclave met in het noorden de bergen van Kithairon, Parnitha en Penteli en in het zuiden omringd door de zee. Deze elementen zorgen voor een diversiteit aan bodemsoorten en klimaat.
De algehele oppervlakte aan wijngaarden in Attika beslaat 6.500 hectare, waarvan 80% is aangeplant met witte druivenrassen en 4/5 van al deze wijngaarden in het oosten van Attika zijn aangeplant, in de regio Mesogaia. Deze regio heeft een bodem welke rijk is aan mineralen, wat je later ook terug proeft in de wijnen.
De geschiedenis van Mylonas begint in 1917, in de regio Karatea, oost Attika, met grootvader Antonis. Hij fermenteerde de wijn toen nog in amphora’s. Later is het bedrijf doorgezet door vader, Dimitris, die de traditie in leven hield en verder uitbreide met nieuwe wijngaarden. Toen de drie zonen, Antonis, Tasos en Stamatis, werden geboren, speelden zij als kinderen al in de wijngaarden. Hier groeiden ze op en ze zeggen zelf dat het als natuurlijk ging dat deze wijngaarden en de wijn zelf hun beroep werd. Stamatis en Antonis studeerden voor oenologie en Tasos studeerde economie. Op deze manier vormen de broers de perfecte combinatie in het doorzetten en verbeteren van hun familiebedrijf. Het resultaat was een nieuw, klein en modern wijnhuis. Officieel sinds 2006 op de Griekse markt met hun handelsmerk ‘Savatiano Mylonas Winery’.
De wijngaarden zijn gelegen in Laurotiki, onderdeel van de Mesogaia regio, aan de voet van ‘Mount Panion’ en op een hoogte van 200 tot 350 meter. Omgeven door de zee, wat zorgt voor een aangename bries in de wijngaarden. De bodem is voornamelijk zanderig klei met in sommige delen een ondergrond van kalksteen of leisteen. Deze combinatie zorgt voor de specifieke smaak van de Mylonas wijnen. Ze hebben in totaal 12 hectare aan wijnstokken van 45-50 jaar oud en hanteren een maximale opbrengst van 400 kg per hectare. Savatiano, het druivenras waar de broers mee zijn opgegroeid, staat vooralsnog het meest aangeplant.
‘’The authenticity of taste and the expression of Attica through our wines.’’
Toen ze de (wijn)stok overnamen van hun vader hadden ze één enkel doen en dat was om te groeien met als uitgangspunt de waarden van het land te waarborgen. Dat ze daarom wijnen wilden maken van hoge kwaliteit, waarbij het druivenras en de bodem perfect tot uiting komen, was voor hun dan ook de enige optie. Vandaag de dag hebben ze hun diepgaande kennis van de bodem, de stokken en de druiven perfect weten te combineren met zowel traditionele als moderne vinificatietechnieken.
Heldere kleur met een groene zweem. Aromatisch en vol smaken van rijp fruit als perzik en mango met een kruidige ondertoon. De intensiteit van de geur komt overeen met de smaak. Rijp, kruidig en rond met een verfrissende zuurgraad. Perfecte balans en een lange complexe afdronk.
Goed te combineren met rauwe vis gerechten met soja of wasabi, en gebakken/geroosterde schaal en schelpdieren. Visgerechten met zuurkool en roomsauzen of pikante en kruidige elementen. Rauw vlees of gevogelte met paté en gebakken ganzen en eendenlever smaakt ook erg goed bij deze wijn. Net zoals winterse crème soepen en gebakken en ovengegaarde groenten of zacht gegaard spek en roodbacteriekazen
Heldere kleur met een groene zweem. Subtiele neus met daarin witte bloemen en een lichte kruidigheid te herkennen. In de smaak iets intenser met een aangename frisheid en een mooie rijpheid. De balans hierin is geweldig!
Lekker bij rauwe en gestoomde vette vis met citrus, gegrilde en gebakken schaal- en schelpdieren met frisse kruiden, gebakken zwezerik in olie en gegrild kalfsvlees en witvlees met frisse accenten. Ook goed met frisse salades met warme bereiding van vis, lichte crèmesoepen met gekookte groenten en witschimmelkazen.
Complexe aroma’s met minerale tonen. Citrus en witte bloemen in zowel de geur als smaak. De aanzet is vol en levendig met een verfrissende ondertoon. Het minerale komt ook in de smaak weer mooi naar voren. Een wijn met veel elegantie en een lange zachte afdronk.
Goed als aperitief, bij rauwe en gestoomde vis (bv. sushi), mi-cuit bereidingen van vis en gebakken en gestoomde schaal- en schelpdieren met een lichte saus of vinaigrette. Ook goed bij rauw en gedroogd vlees, salades met vinaigrette en rauwe of gebakken groenten met soja saus en iets rijpere geitenkazen.
Heldere goudgele kleur. Een aromatisch karakter met florale tonen en een lichte toets van honing. De aanzet is vol en met smaken van perzik en wederom honing. Een aangename zuurgraad geeft balans in de wijn. Het florale komt in de afdronk mooi terug.
Lekker bij rauwe en gestoomde vette vis met citrus, gegrilde en gebakken schaal- en schelpdieren met frisse kruiden, gebakken zwezerik in olie en gegrild kalfsvlees en witvlees met frisse accenten. Ook goed met frisse salades met warme bereiding van vis, lichte crèmesoepen met gekookte groenten en witschimmelkazen.