Wat n heerlijke rosé...zacht. drinkt soepel weg. Aanrader...in n mooie fles!
Zeer goede wijn en lekker om bij alles te drinken .
En snel geleverd.
Wat een heerlijke wijn is dit.. 100% genieten.
Snel geleverd ook, helemaal top!
Bodegas Navarra Lopez werd in 1904 opgericht als een bescheiden familiebedrijf van Don Juan Sanchez Megía. De wijnmakerij staat in de stad Valdepeñas en richt zich voornamelijk op 100% Cépage wijnen (wijnen die gemaakt zijn van één druivenras). Het wijnbedrijf kent een traditie van meer dan 100 jaar Don Juan Sánchez Megia richtte Bodegas Navarro López op in 1904. Het originele bedrijf bevindt zich van oudsher in de stad Valdepeñas, maar vanuit natuurvriendelijke overwegingen werd er in 2001 besloten een nieuw bedrijf te bouwen, net buiten de stad, pal tussen de wijngaarden. Het directe voordeel hiervan was, was dat men dichter bij de druiven zat en het nauwletterder in de gaten kon houden. Lijnen naar de wijnkelders worden korter, dus wijngaardwerkzaamheden die nodig waren konden nu ook 's nachts gebeuren (of laat op de avond). De betrokkenheid bij de wijngaarden is tot op de dag van vandaag een groot voordeel voor Navarro Lopez; niet alleen is de coördinatie en het onderhoud erg scherp en nauwlettend, maar ook tijdens de oogstperiode is het een groot voordeel; het in de gaten houden van het groeiend fruit. Dit resulteert in wijnen met finesse.
Val de Peñas betekent letterlijk 'Vallei der rotsen'. Ooit was het Doña Beringuela, de moeder van Ferdinand de derde, die de stad stichtte en de naam ontleende aan het rotsachtige landschap. Nog dieper terug in de geschiedenis; de "Cisterciënzer monniken" hebben de wijnbouw in Valdepeñas van origine ontwikkeld en een bestaan gegeven. Zelf Koning Filip de II, de Koning van Castilië en heer der Nederlanden was erg gecharmeerd van de wijnbouw in dit gebied; De Valdepeñas wijnen werden veelvuldig geschonken werden aan het hof in Madrid. Valdepeñas ligt in het zuidelijk gedeelte van centraal Spanje en ligt op een plateau van 700 meter boven de zeespiegel. De bodem is zandkleurig, veel klei en bovenal rotsen. Het kleiachtige grond zit eigenlijk onder deze rotsachtige bodem. In de zomer kan het in Valdepeñas behoorlijk warm worden. Zonovergoten wijngaarden kunnen soms temperaturen tot 40 graden halen. In combinatie met weinig regenval kun je je voorstellen dat de wijnranken het soms zwaar te verduren hebben. De winters daarentegen zijn streng, soms vriest het 10 graden onder nul. Deze temperatuurverschillen zijn een hele uitdaging.
Castilië en Léon, op zijn Nederlands uitgesproken, ligt ten noordwesten van Madrid, en grenst aan het wereldberoemde gebied Rioja. Castilla y Léon is één van de meest fascinerende wijngebieden van Spanje en amper 25 jaar geleden nog totaal onbekend. De hoofdstad van de regio is Valladolid. Castilla y León heeft een mediterraan klimaat dat veel minder onder de invloed staat van de Middellandse Zee dan de meer oostelijk gelegen plaatsen in Spanje. Hierdoor komen de temperatuur extremen die eerder toegelicht voor en liggen de gemiddelde temperaturen hier wat verder uit elkaar. Tegenwoordig worden hier moderne en zeer gewilde wijnen gemaakt. De grond is er schraal, het klimaat is extreem, met korte straffe winters en lange, droge zomers. De druiven moeten vechten voor elke druppel en dat maakt hun sap rijk en geconcentreerd. Castilla y León kent negen D.O.'s (lees: erkende wijngebieden), waarvan Ribera del Duero, Rueda, Toro en Bierzo de belangrijkste zijn. Rode wijnen zijn meest voorkomend in Castilla y Leon, met Tempranillo als absolute koningsdruif. Dit druivenras vormt de basis van vrijwel alle mooie wijnen uit deze regio.
Bodegas Navarro Lopez, Castilla y Léon, Spanje
Klik hier voor de wijntechniekBodegas Navarro Lopez, Castilla y Léon, Spanje
Klik hier voor de wijntechniek
Bodegas Navarro Lopez, Castilla y Léon, Spanje
Klik hier voor de wijntechniekGoed als aperitief, bij rauwe en gestoomde vis (bv. Sushi), mi-cuit bereidingen van vis en gebakken en gestoomde schaal- en schelpdieren met een lichte saus van vinaigrette. Ook goed bij rauw en verwerkt vlees, salades met vinaigrette en rauwe van gebakken groenten met soja saus en iets rijpere geitenkazen.
Bodegas Navarro Lopez, Castilla y Léon, Spanje
Klik hier voor de wijntechniekLekker bij rauwe en gestoomde vette vis met citrus, gegrilde en gebakken schaal- en schelpdieren met frisse kruiden, gebakken zwezerik in olie en gegrild kalfsvlees en witvlees met frisse accenten. Ook goed met frisse salades met warme bereiding van vis, lichte crèmesoepen met gekookte groenten en witschimmelkazen.
Bodegas Navarro Lopez, Castilla y Léon, Spanje
Klik hier voor de wijntechniekGoed te combineren met langzaam gegaarde vlees- en stoofgerechten met gegaarde groenten, kruidige spareribs en BBQ gerechten, gebraden en gekonfijt rood gevogelte (bv. Eend) met een romige saus en licht gegrild en gebakken roodvlees (bavette, entrecote) met romige saus en kruidige tonen. Ook met lamsrug, haas, zadel en bout, gebakken of gegrild Iberisch varkensvlees met romige saus en rijpe smaken en toegankelijke harde oude kazen met compôte.
EXTRA SUGGESTIE: Gegrilde Merguez/Chorizo worsten.