PALOMAR ESTATE: 100% LIEFDE VOOR CHILI

Eigenaar en oprichter van Apaltagua Tutunjian Estate, Palomar is Edward Tutunjian. Afkomstig uit Armenië, maar geëmigreerd naar de Verenigde Staten, waar hij uitgroeide tot een succesvol zakenman. Tijdens één van zijn zakenreizen naar Chili werd hij verliefd op dit prachtige land en haar bijzondere wijnen. Hij besloot te investeren in Chili en haar vruchtbare grond en verkreeg zijn eerste wijngaard genaamd 'La Pancora', letterlijk vertaald 'De pannenkoek' (hoogstwaarschijnlijk vernoemd naar de vorm van het wijnland). Het wijngebied ligt in het prestigieuze Curico Valley, één van Chili's bekende wijngebieden.

Tutunjian breidde vanaf dat moment zijn wijndomein verder uit. Puur vanuit de intentie om de varieteit van druiven op Chileense bodem uit te breiden, startte hij zijn tweede estate gelegen precies op de de grens tussen Curico Valley en Maule Valley (ten zuiden van Colchagua Valley), een gebied bekend om de hoge kwaliteit van de druiven. Hij noemde zijn tweede domein 'Huaquen Estate'.  

 

HET SUCCES GAAT VERDER

Edward Tutunjian lanceerde zijn eerste wijn op de Amerikaanse markt onder de lijn 'Pacifico Sur' en had direct een enorm bereik. Het volgende wijndomein was geboren, 'Vinedos y Bodega Apaltagua', iets noordelijker gelegen in Colchagua Valley. Dit bleek niet onverdienstelijk, gezien hij hierna niet alleen één van de belangrijkste spelers op de wijnmarkt werd, maar ook één van de beste wijnmakers ter wereld. Als kers op de taart kocht hij zijn vierde estate in Maipo Valley, 'San Juan de Pirque'. Dit is niet alleen een wijndomein maar ook een guest house; beschouwd als Chileens nationaal erfgoed. Het domein is namelijk omgeven door bossen van honderdjarige inheemse boomsoorten.

NATUURLIJKE BARRIÈRES

De wijnbouw in Chili strekt zich uit van noord tot zuid. Het is een bijzonder divers klimaat, omdat het land omringd wordt door 4 natuurlijke barrières: de droge Atacama woestijn in het noorden, de Zuidpool in het zuiden, het Andesgebergte in het oosten en de Stille Oceaan in het westen. De diverse bodemtypen en verschillende microklimaten zorgen voor een grote diversiteit aan wijnsoorten en aroma's. Chili heeft een mediterraan klimaat, met vochtige winters en lentes en doorgaans een droge zomer. Door de grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht in de zomer, de vele uren zon én de relatief hoge vochtigheidsgraad van de Pacific, heeft Chili uitstekende omstandigheden voor wijnbouw.

WIJNBOUW VAN NOORD TOT ZUID

Doordat Chili beschikt over verschillende landschappen en klimaten zijn er veel gebieden waar wijn wordt geproduceerd. In totaal beschikt Chili over vijf verschillende wijnregio's, namelijk: Atacama, Coquimbo Valley, Aconcagua Valley, Centrale Valley en de zuidelijke regioBinnen deze vijf hoofdgebieden zijn er ook een aantal subregio's. Deze subregio's bestaan weer uit zones en districten. De wijnregio's zijn verspreid over heel Chili, en hebben elk hun eigen grondsoort en wijnbouwtechniek. 

HEMELSE WIJNEN

De 'Divino' serie, letterlijk vertaald als 'hemels' is de eerste lijn van wijnhuis Palomar. De productie van de serie vindt plaats in Central Valley en is in principe allemaal vergist op RVS. Dit levert frisse, aroma rijke wijnen op. De Reserva-lijn is een lijn hoger, waarvan veel van de wijnen (korte) rijping op houten vaten hebben gehad. Deze serie is onomkeerbaar van prachtige kwaliteit die je geproefd moet hebben.

De meest beroemde oenoloog Alvaro Espinoza, draagt bij aan de sublieme kwaliteit van de Palomar wijnen. Samen met een team van wijnmakers produceren zij deze kwalitatief hoge lijnen.

ONZE WIJNEN VAN PALOMAR



★ Waarom DareWines?

Let customers speak for us

47 reviews
55%
(26)
30%
(14)
13%
(6)
2%
(1)
0%
(0)
Heerlijke, goed geprijsde wijn!

Perfecte service vanuit Darewines door de gratis thuisbezorging en de snelle levering en heerlijke wijn die door een vriend van mij werd aangeraden, top!

Wijn wit

Ik vind het altijd heerlijk om geen Franse wijn te drinken, nee deze was wel erg licht van smaak, een heerlijke aperitief
Maar geen wijn om een visje bij te eten

Mooie volle wijn

Heerlijke zachte wijn die prima gaat bij rood vlees en wild. Evenwichtige kruidigheid. Hij wordt nog lekkerder na een uurtje decanteren. En dat voor een even zacht prijsje

Zomer!

Lekker fruitig en toch vol van smaak.
Niet bitter bij afdronk! Gelukkig!
Beetje prijzig!