Lekkere witte wijn alleen mis je de bubbels. Je mag verwachten dat er meer bubbels in zitten.
Goede en snelle levering.
Was de eerste bestelling maar er volgen er zeker meer!
Op het Franse eiland Corsica treffen we de wijnmaker Cave Saint Antoine. Hier worden al sinds jaar en dag wijnen gemaakt volgens Corsicaanse traditie. Cave Saint-Antoine valt onder het eigendom van de Drouet Frères, die op meerdere plaatsen in Frankrijk verschillende wijngaarden hebben opgekocht. Een korte introductie over de gebroeders Drouet mocht u nog niet gelezen hebben over deze gerenommeerde wijnmakers. Het bedrijf Drouet Frères (1880) behoort tot de oudste handelshuizen uit het district Nantes. De verkoop richtte zich aanvankelijk op de handel in bulkwijnen. Toen de regio in 1938 werd gepromoveerd tot appellation d’origine contrôlée, veranderde de bedrijfsstrategie en richtte de verkoop zich uitsluitend op de productie en verkoop van Muscadet. In 1950 kwam het bedrijf in handen van de twee kleinzonen, Jacques en Jean. Vanaf dat moment kreeg het de naam Drouet Frères.
De derde generatie, Jean Philippe Drouet, nam de leiding over in 1981. Hij besloot de commerciële tak van het bedrijf uit handen te geven om zich volledig te gaan wijden aan zijn passie: het wijnmaken en het wijngaardbeheer. Hij streeft ernaar om wijn te maken met een duidelijke terroirexpressie. Door middel van een natuurvriendelijke wijnbereiding zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Het huis is aangesloten bij de organisatie Terra Vitis. In 2007 nam Drouet Frères het distributiebedrijf Antoine Subileau over, gevestigd in Vallet.
Corsica is een echt wijneiland. Meer dan de helft van het oppervlak bestaat uit wijngaarden. Ze staan in de felle zon, maar krijgen welkome verkoeling van de Middellandse Zee. Er wordt veel wijnen gemaakt op Corsica. Niet de meest gewilde van Frankrijk, maar goed genoeg voor een niet te ingewikkkeld glas. Op Corsica wordt al 6.000 jaar wijn gemaakt. Fokaiers, Romeinen, zelfs Italianen hebben er eeuwenlang druiven geperst. Pas in 1768 werd het eiland aan Frankrijk verkocht. Het wijnmaken op Corsica ging niet altijd van een leien dakje. Halverwege de 20ste eeuw was er weinig van de wijnbouw op Corsica over. Dat veranderende in de jaren 1960. Bulkwijn-producenten namen in de tweede helft van de vorige eeuw de wijngaarden over en gingen flink volume draaien. Tegenwoordig hebben serieuzere wijnmakers weer de overhand. Corsica telt tegenwoordig mee als fatsoenlijk Frans wijngebied.
Deze Pinot Noir Wooded komt van Oost-Corsica uit de buurt van Ghisonaccia. Cave Saint-Antoine is opgericht in 1975 om meer te investeren in het maken van traditionele wijn. De coöperatie maakt meerdere soorten wijn en krijgt regelmatig prijzen op Franse wijnconcoursen. Deze wijn is een uitstekend alternatief voor de Bourgogne Pinot Noir. Een elegant glas wijn met subtiel houtgebruik.