Correctie van mijn vorige beoordeling. Dat had niet 1 ster maar 5 sterren moeten zijn! Dit is werkelijk een heerlijke wijn, droog, aards, licht fruit, mooie in balans.
Erg lekkere frissige wijn. Prijs kwaliteit heel erg goed.
De Regio Zuid-Australië kent een grote aantrekkingskracht op wijnmakers vanwege zijn vruchtbare grond, bijzondere terroirs en hun unieke eigenschappen. Daardoor heeft er de afgelopen decennia een exceptionele groei plaatsgevonden van voornamelijk talentvolle en kwalitatievewijnmakers. Ze zijn ambitieus, hoogopgeleid, innovatief en werk met state-of-te-art wijntechnieken en als het kan duurzaam.
Riverland is ‘het’ groeiende wijnregio in Australië en is verantwoordelijk voor bijna een derde van de totale productie van Australië. En staat bekend om zijn constante fruit kwaliteit zoals Shiraz, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot en vele andere internationale variëteiten. Wijngaarden zijn te vinden langste rivier de Mighty Murray, de levensader van de wijngaarden! Met terroir van ruige landschappen en prachtige kalksteen kliffen.
Beroemd om zijn Shiraz is de Barossa-vallei, een van 's werelds bekendste wijngebieden. Barossa ligt op slechts 70 km ten noordoosten van Adelaide en grenst aan het Rivierland en omvat zowel de Barossa-vallei als Eden Valley.
De Coonawarra-regio is wereldberoemd voor het produceren van uitzonderlijke rode wijnen. Gelegen 380 kilometer ten zuidoosten van Adelaid ligt het geheim; rijke rode terra rossa bodem, kalksteen, zuiver ondergronds water en een lange koelen rijpingsseizoen voor de druiven.
De koele klimaatregio Langhorne Creek, slechts 70 km ten zuidoosten van Adelaide, Zuid-Australië, produceert een aantal van de beste druiven in Australië. Het gebied kent zijn afkomst op de brede uiterwaarden beïnvloed door Angas rivieren en prachtige Rode Gombomen (familie aan de eucalyptus).
De wijnstreek Adelaide Hills ligt in de Mount Lofty Rangest en oosten van Adelaide. Uitgestrekt in een smalle strook van ongeveer 70 km lang, bevinden de hoogste wijngaarden zich op een hoogte tussen 600 en 650 meter. Sauvignon Blanc en Chardonnay zijn bijzonder goed geschikt voor de koele omstandigheden in de regio.
Door de unieke microklimaat heeft de McLaren vale-regio zachte invloeden vanuit de zee, warme dagen en koele nachten is deze regio favoriet bij vele wijnmakers. Zo is oa. Shiraz, Grenache en Tempranillo te vinden.
Elk van hun wijnen zijn uniek en vertellen hun eigen verhaal; bodem, weer, geologisch liggingen en druivenvariëteit hebben hun invloed in de wijnbereidingenstijl. Wijnmaakster Briged Nolan MW combineert traditionele wijnproductieproces met bewezen technologische innovaties. Hiermee kan zij de wereldwijde hoge verwachting en constante kwaliteitseisen borgen. Wijnmaakster Briged Nolan is naast Master of Wine ook afgestudeerd aan de universiteit van Melbourne – Science and Viticulture. Alle kwaliteiten zijn in huis!
Middelrode, heldere kleur. De geur is zacht en kruidig met aroma's van rijpe bessen, frambozen, kersen en vanille. De smaak is zijdezacht en rijk van smaak met veel rood fruit zoals frambozen en kersen en een vleugje peperig kruid. In de mond fris en sappig.
Geschikt als aperitief, bij gestoomde vis met een romige saus, rauw en gedroogd vlees (wijn dan licht koelen), gebakken of gegrild witvlees, kalfsvlees, varkensvlees en gevogelte met een rijke saus en rijpe groenten. Ook goed bij licht pikante en kruidige gerechten, pasta’s met tomaat en Parmezaan, lichte stoofgerechten met een romig en kruidig aspect en half harde kazen.
Smaak van veel rood fruit zoals frambozen en kersen. Zachte aanzet met veel mondvulling. Licht gerookte en kruidige tonen, heel sappig en zwoel. Prachtige elegante stijl Pinot Noir.
Geschikt als aperitief, bij gestoomde vis met een romige saus, rauw en gedroogd vlees (wijn dan licht koelen), gebakken of gegrild witvlees, kalfsvlees, varkensvlees en gevogelte met een rijke saus en rijpe groenten. Ook goed bij licht pikante en kruidige gerechten, pasta’s met tomaat en Parmezaan, lichte stoofgerechten met een romig en kruidig aspect en half harde kazen.
Goed te combineren met rauwe vis gerechten met soja of wasabi, gebakken en geroosterde schaal en schelpdieren. Visgerechten met zuurkool en roomsauzen of pikante en kruidige elementen. Rauw vlees of gevogelte met paté en gebakken ganzen en eendenlever smaakt ook erg goed bij deze wijn. Net zoals winterse crème soepen en gebakken en ovengegaarde groenten of zacht gegaard spek en roodbacteriekazen.
Goed bij stoofgerechten met rijpe tonen, wildgerechten met kruidige tonen en rood fruit, gegrild en gebraden ribstuk met romige saus en gegaarde groenten. Ook mooi bij Dry Aged roodvlees met kruidige tonen en rijke gerechten van de BBQ.