Frisse, fruitige wijn. Kan gedronken worden bij veel gerechten of bij een heerlijke borrelplank. De geur en smaak van rode appel zorgt voor een fijne herfst sfeer. Deze wijn gaan we zeker nogmaals bestellen en meer van dit wijnhuis uit proberen.
Puklavec Family Wines, Jeruzalem Ormož, Slovenië
Klik hier voor de wijntechniek
Goed als aperitief, bij rauwe, licht gegrilde en mi-cuit bereidingen vis met nadruk op frisheid, rauwe en gekookte schaal- en schelpdieren met citrus en rauw en gedroogde vlees. Ook goed bij salades met vinaigrette, rauw en gekookte groenten en frisse geitenkazen.
Puklavec Family Wines, Jeruzalem Ormož, Slovenië
Klik hier voor de wijntechniek
Goed als aperitief, bij rauwe en gestoomde vis (bv. sushi), mi-cuit bereidingen van vis en gebakken en gestoomde schaal- en schelpdieren met een lichte saus of vinaigrette. Ook goed bij rauw en gedroogd vlees, salades met vinaigrette en rauwe of gebakken groenten met soja saus en iets rijpere geitenkazen.
Puklavec Family Wines, Jeruzalem Ormož, Slovenië
Klik hier voor de wijntechniek
Goed als aperitief, bij rauwe, licht gegrilde en mi-cuit bereidingen vis met nadruk op frisheid, rauwe en gekookte schaal- en schelpdieren met citrus en rauw en gedroogde vlees. Ook goed bij salades met vinaigrette, rauw en gekookte groenten en frisse geitenkazen.
Weingut Grenzhof-Fiedler, Burgenland, Oostenrijk
Klik hier voor de wijntechniekGoed te combineren met gegrild, gebakken of geroosterde vis (bv. à la Meunière), ovengegaarde vis met rijke saus en gebakken schaal- en schelpdieren gegratineerd. Ook goed met gegrild witvlees en gebakken of gefrituurde zwezerik met rijke sauzen en gegrilde en ovengegaarde groenten. Ook crèmesoepen en rijke salades met warme bereidingen met vis en gegrilde groenten doen het goed. Probeer ook eens met pittige witschimmel kazen.
Puklavec Family Wines, Jeruzalem Ormož, Slovenië
Klik hier voor de wijntechniek
Goed als aperitief, bij rauwe en gestoomde vis (bv. sushi), mi-cuit bereidingen van vis en gebakken en gestoomde schaal- en schelpdieren met een lichte saus of vinaigrette. Ook goed bij rauw en gedroogd vlees, salades met vinaigrette en rauwe of gebakken groenten met soja saus en iets rijpere geitenkazen.
Puklavec Family Wines, Jeruzalem Ormož, Slovenië
Klik hier voor de wijntechniek
Lekker bij rauwe en gestoomde vette vis met citrus, gegrilde en gebakken schaal- en schelpdieren met frisse kruiden, gebakken zwezerik in olie en gegrild kalfsvlees en witvlees met frisse accenten. Ook goed met frisse salades met warme bereiding van vis, lichte crèmesoepen met gekookte groenten en witschimmelkazen.
Puklavec Family Wines, Jeruzalem Ormož, Slovenië
Klik hier voor de wijntechniekPittige en kruidige aroma’s met rijp fruit. Vol en complex met een zeer goede balans. Lichte tonen van het houtgebruik ( vanille ) en een zeer geconcentreerde afdronk. Spannend glas!
Lekker bij rauwe en gestoomde vette vis met citrus, gegrilde en gebakken schaal- en schelpdieren met frisse kruiden, gebakken zwezerik in olie en gegrild kalfsvlees en witvlees met frisse accenten. Ook goed met frisse salades met warme bereiding van vis, lichte crèmesoepen met gekookte groenten en witschimmelkazen.
Complexe aroma’s met minerale tonen. Citrus en witte bloemen in zowel de geur als smaak. De aanzet is vol en levendig met een verfrissende ondertoon. Het minerale komt ook in de smaak weer mooi naar voren. Een wijn met veel elegantie en een lange zachte afdronk.
Goed als aperitief, bij rauwe en gestoomde vis (bv. sushi), mi-cuit bereidingen van vis en gebakken en gestoomde schaal- en schelpdieren met een lichte saus of vinaigrette. Ook goed bij rauw en gedroogd vlees, salades met vinaigrette en rauwe of gebakken groenten met soja saus en iets rijpere geitenkazen.
Chateau Tour Mondet, Bordeaux, Frankrijk
Klik hier voor de wijntechniekPierre André, Bourgogne, Frankrijk
Klik hier voor de wijntechniekHerdade da Calada, Alentejo, Portugal
Klik hier voor de wijntechniekHerdade da Calada, Alentejo, Portugal
Klik hier voor de wijntechniekLekker bij rauwe en gestoomde vette vis met citrus, gegrilde en gebakken schaal- en schelpdieren met frisse kruiden, gebakken zwezerik in olie en gegrild kalfsvlees en witvlees met frisse accenten. Ook goed met frisse salades met warme bereiding van vis, lichte crèmesoepen met gekookte groenten en witschimmelkazen.
Pierre André, Bourgogne, Frankrijk
Klik hier voor de wijntechniekBodegas Escorihuela, Mendoza, Argentinië
Christo de la Vega, La Mancha, Spanje
Klik hier voor de wijntechniekPalomar, Central Valley, Chili
Klik hier voor de wijntechniekBodegas Navarro Lopez, Castilla y Léon, Spanje
Klik hier voor de wijntechniekLekker bij rauwe en gestoomde vette vis met citrus, gegrilde en gebakken schaal- en schelpdieren met frisse kruiden, gebakken zwezerik in olie en gegrild kalfsvlees en witvlees met frisse accenten. Ook goed met frisse salades met warme bereiding van vis, lichte crèmesoepen met gekookte groenten en witschimmelkazen.
Fattoria di Poggio Capponi, Toscane, Italië
Goed te combineren met gegrild, gebakken of geroosterde vis (bv. àla Meunière), ovengegaarde vis met rijke saus en gebakken schaal- en schelpdieren gegratineerd. Ook goed met gegrild witvlees en gebakken of gefrituurde zwezerik met rijke sauzen en gegrilde en ovengegaarde groenten. Ook crèmesoepen en rijke salades met warme bereidingen met vis en gegrilde groenten doen het goed. Probeer ook eens met pittige witschimmel kazen.
Saint-Phillippe, Languedoc, Frankrijk
Lekker bij rauwe en gestoomde vette vis met citrus, gegrilde en gebakken schaal- en schelpdieren met frisse kruiden, gebakken zwezerik in olie en gegrild kalfsvlees en witvlees met frisse accenten. Ook goed met frisse salades met warme bereiding van vis, lichte crèmesoepen met gekookte groenten en witschimmelkazen.
Weingut Grenzhof-Fiedler, Burgenland, Oostenrijk
Klik hier voor de wijntechniekLekker bij rauwe en gestoomde vette vis met citrus, gegrilde en gebakken schaal- en schelpdieren met frisse kruiden, gebakken zwezerik in olie en gegrild kalfsvlees en witvlees met frisse accenten. Ook goed met frisse salades met warme bereiding van vis, lichte crèmesoepen met gekookte groenten en witschimmelkazen.
Palomar, Central Valley, Chili