16 april 2019

Altijd al benieuwd geweest naar de personen achter Dare Wines? In Dare Wines Exclusives nemen we jullie 1x per maand mee voor een kijkje achter de schermen! Hoe ziet een dag bij Dare Wines er nou eigenlijk uit? En waar komt die passie voor wijn vandaan? Vandaag vertelt Lisa Snepvangers jullie meer over zichzelf en haar werkzaamheden.

Van eventmanager tot vinoloog
Mijn interesse in wijn is begonnen tijdens mijn opleiding hotel- en eventmanagement. Ik moest een extra vak kiezen en eigenlijk viel mijn oog direct op vinologie. Dit vak vond ik zo leuk en interessant dat ik tijdens mijn afstuderen mijn wijnbrevet hebt gehaald! Na mijn afstuderen heb ik mijn opleiding tot vinoloog in 1 jaar voltooid. Dit is voor mij zeker een mijlpijl, want een groot deel van de mensen die starten met de opleiding slagen hier uiteindelijk niet voor.


Passie voor wijn          
Tijdens de opleiding tot vinoloog wist ik zeker dat ik van wijn mijn beroep wilde maken. Je praat met zoveel mensen uit de branche en ik wist al snel dat dit het vakgebied was waar ik wilde blijven. Voordat ik bij Dare Wines terecht kwam heb ik heb ook nog een poosje als gastvrouw gewerkt. Hierna was ik werkzaam als sommelier bij een restaurant dat vorig jaar haar eerste Michelin ster heeft ontvangen!


Variatie is het sleutelwoord
Een dag bij Dare Wines is heel afwisselend. Dit hangt af van afspraken die ik heb met klanten, maar ook van het seizoen. Zo is na de Carnaval bijvoorbeeld het moment wanneer er veel nieuwe wijnkaarten ingaan en is het aspergeseizoen de tijd voor nieuwe menu’s met wijnarrangementen.

Het uitwerken van een wijnarrangement doen wij op basis van het menu dat we van de klant doorgestuurd krijgen. Welke wijnen we selecteren is dan ook mede afhankelijk van de kookstijl van de chef, het type restaurant en natuurlijk de wensen van de gasten. Als we de perfecte match hebben gevonden, laten we deze wijnselectie proeven aan de klant.

Naast het creëren van wijnkaarten ben ik ook veel bezig met het regelen van proeverijen en met Dare Wines The Game. Ik hou van variatie, dus het komt goed uit dat een dag bij Dare Wines nooit saai is!


Tips van Lisa
Rosé wordt vaak vergeten in het wijn-spijs verhaal. Veel mensen denken dat rosé enkel in de zomer gedronken kan worden, maar eigenlijk is het één van de meest gastronomische opties om mensen mee te verrassen! Een goed glas rosé is bijvoorbeeld heerlijk bij een visbouillon of kreeftensoep.

Als ik zelf een favoriete wijn zou moeten kiezen uit ons eigen assortiment, dan ga ik voor een relatief nieuwe wijn: de Trepat. Dit is een rode wijn van wijnhuis Mas Foraster uit Noordoost Spanje. Dit is een verfijnde, elegante en kruidige wijn, Pinor Noir stijl, daar houd ik erg van!

Ook in Achter de schermen

Dare Wines Exclusives: Mitchell Ligthart
Dare Wines Exclusives: Mitchell Ligthart

27 augustus 2019

Altijd al benieuwd geweest naar de personen achter Dare Wines? In Dare Wines Exclusives nemen we jullie 1x per maand mee voor een kijkje achter de schermen! Hoe ziet een dag bij Dare Wines er nou eigenlijk uit? En waar komt die passie voor wijn vandaan? Vandaag vertelt Mitchell Ligthart jullie meer over zichzelf en zijn werkzaamheden.

Lees verder

Dare Wines Exclusives: Björn Remijn
Dare Wines Exclusives: Björn Remijn

28 juni 2019

Altijd al benieuwd geweest naar de personen achter Dare Wines? In Dare Wines Exclusives nemen we jullie 1x per maand mee voor een kijkje achter de schermen! Hoe ziet een dag bij Dare Wines er nou eigenlijk uit? En waar komt die passie voor wijn vandaan? Vandaag vertelt Björn Remijn jullie meer over zichzelf en zijn werkzaamheden.

Lees verder

Dare Wines Exclusives: Michael Daals
Dare Wines Exclusives: Michael Daals

15 mei 2019

Altijd al benieuwd geweest naar de personen achter Dare Wines? In Dare Wines Exclusives nemen we jullie 1x per maand mee voor een kijkje achter de schermen! Hoe ziet een dag bij Dare Wines er nou eigenlijk uit? En waar komt die passie voor wijn vandaan? Vandaag vertelt Michael Daals jullie meer over zichzelf en zijn werkzaamheden.

Lees verder

★ Waarom DareWines?

Let customers speak for us

58 reviews
57%
(33)
26%
(15)
12%
(7)
2%
(1)
3%
(2)
wennen aan jodium

Het eerste wat gebeurt is het vrijkomen van een jodiumsmaak. Niet verkeerd maar wel onverwacht. Kleur is lichtrood, met donkerrood wat ik verwachtte. De typische negroamaro smaak is het zeker niet in het begin. Wel een intense, zachte smaak die rijpt in de mond. Het is wel wennen met de aparte smaak. Kan me voorstellen dat het aangenaam is bij met lichte kaas. Uitproberen, en is verrassend.

Heerlijk

Wat moet ik er nog meer over zeggen. Een heerlijke wijn die past bij ieder moment

Prima chardonnay

Smaken verschillen, maar deze Chalmet Réserve Chardonnay is precies onze smaak. Droog maar niet te droog. Met de smaak van druif en een vleugje vanille in de verte.

Top wijn voor een goede prijs

Het is fijn dat je leverancier jouw smaak kent en je goede wijnen tegen een redelijke prijs levert. Ik ben erg tevreden over deze selectie.

Agua divina

Agua divina! God moet hier een hand in gehad hebben. Wat een geweldig lekkere wijn. Voor het eerst gedronken tijdens een diner, maar nu ook thuis niet meer weg te denken