12 mei 2020

Even voorstellen
Mijn naam is Luc, ik ben 36 jaar en een enthousiaste gastheer en sommelier in hart en nieren! Mijn voorliefde voor horeca en gastvrijheid zat er al vroeg in. Ik begon binnen de horeca met werken in een cafetaria, vanuit hier groeide ik door naar restaurants en eventcatering; ik wilde alles gezien hebben. In 2012 was ik restaurantmanager van Holland Heineken House in Londen, dit was een droom die uitkwam! Dat de meeste dromen bedrog zijn bleek maar weer toen ik het werk toch minder leuk bleek te vinden dan verwacht. De omgang met gasten trok mij veel meer en in deze periode begon ik tevens mijn interesse in wijn te ontwikkelen.

Tweetalig opgeleid
Wat mijn studie betreft heb ik de hotelschool afgerond. Hierna heb ik ook nog verschillende cursussen omtrent wijn en gastronomie gevolgd. Sinds 2015 mag ik mijzelf dan ook officieel vinoloog noemen. Ik ben zowel Nederlands als Engelstalig opgeleid in wijnen. Dat dit twee verschillende stromingen zijn heeft te maken met inhoudelijke vaktermen. Omdat ik steeds op hoger niveau ging werken vond ik het belangrijk om op een even hoog niveau internationale gasten van over de hele wereld een beleving te kunnen bieden. Als sterren sommelier moet je Engels uitstekend zijn, inclusief de juiste vaktermen!

Passie voor wijn werkt aanstekelijk
Gaandeweg was ik steeds meer bezig met wijn en vond ik het alleen maar leuker worden om hierover te vertellen. Mijn enthousiasme werkte aanstekelijk en op deze manier kon ik mijn liefde voor wijn op een nog betere manier overbrengen op de gasten. Ik vind het geweldig om mensen mee te nemen op een mini wijnreis! Deze reis voegt eigenlijk een tweede beleving toe aan een diner, namelijk de voorpret! Terwijl ik ze uitleg geef en meeneem in smaakprofielen van de wijnen zijn mensen al getriggerd en kijken ze nog meer uit om de wijn straks te combineren met het eten. Ook vind ik het belangrijk om uit te leggen waarom je iets doet. Waarom kies ik bijvoorbeeld voor een bepaalde wijn? Hier krijg ik altijd veel leuke reacties op.

Dare Wines The Game
In 2015 begon ik met werken als sterren sommelier bij een restaurant in Tilburg en St Willebrord, hier heb ik Dare Wines leren kennen! In 2017 besloot ik om freelancer te worden, ik wilde een verhaal aan tafel brengen en kennis vertaalbaar maken. Als freelance sommelier organiseerde ik wijncursussen in mijn eigen proeflokaal. Toen ik in aanraking kwam met Dare Wines The Game zag ik de potentie van dit spel direct. Ik wilde dit graag verder uitbreiden wat erin resulteerde dat ik één dag per week achter de schermen van Dare Wines bezig was met het ontwikkelproces hiervan.

Dare Wines The Game is geen drankspel, maar een ervaringsspel! Je leert er iets van en het delen van kennis maakt het anders dan andere spellen. Nu de coronacrisis in ons land heeft toegeslagen ziet mijn week als ondernemer er opeens heel anders uit. Daarom ga ik me de komende tijd volledig focussen op een mooi businessmodel voor Dare Wines The Game. Hiernaast zal ik me ook nog steeds met wijnadvies, trainingen en de overdacht van kennis bezighouden.

De ultieme wijn-spijs combinatie
Mousserende wijn met eten is in mijn ogen de ultieme wijn-spijs combinatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan foie gras met een zoete champagne. Mousserend wordt meestal gezien als aperitief, omdat mensen het zien als luxeproduct. Wat veel mensen echter niet weten is dat het koolzuur in de mousserende wijn iets speciaals doet met eten. Het koolzuur maakt elke keer je mond schoon, hierdoor blijft de smaak veel puurder! Het resultaat hiervan? Een intense smaakbeleving bij iedere hap.

Ook in Achter de schermen

Dare Wines Exclusives: Björn Remijn
Dare Wines Exclusives: Björn Remijn

28 juni 2019

In dit interview vertelt Björn Remijn meer over zichzelf en zijn werkzaamheden bij Dare Wines.

Lees verder

Dare Wines Exclusives: Michael Daals
Dare Wines Exclusives: Michael Daals

15 mei 2019

In dit interview vertelt Michael Daals meer over zichzelf en zijn werkzaamheden bij Dare Wines.

Lees verder

Dare Wines Exclusives: Lisa Snepvangers
Dare Wines Exclusives: Lisa Snepvangers

16 april 2019

In dit interview vertelt Lisa Snepvangers meer over zichzelf en haar werkzaamheden bij Dare Wines.

Lees verder

★ Waarom DareWines?

Let customers speak for us

130 reviews
66%
(86)
20%
(26)
8%
(11)
2%
(2)
4%
(5)
Top champagne

Mooi in balans met een heerlijke bubbel.

A
Rioja Tempranillo
Anthony van Bezouwen

Goede en snelle levering.
Was de eerste bestelling maar er volgen er zeker meer!

Super

Leuk spel, goede duidelijke uitleg

Heerlijk wijntje

Heerlijke wijn, ook vriendinnen enthousiast gemaakt na een gezellig wijnavondje!

Heerlijk

Goede volle chardonnay